JULIA KING – RADIO THERAPY

Gedurende iets meer dan een half uurtje kunnen we kennismaken met de Amerikaanse zangeres en songschrijfster Julia King uit Greenport in de staat New York. Op haar debuutalbum “Radio Therapy” brengt ze met de vier leden van haar begeleidingsband negen eigen nieuwe composities. De mannen die voor de instrumentatie bij deze nummers zorgen zijn toetsenist Oscar Williams II, bassist Brian Karp, gitarist Gregory James Elroy McMullen en drummer Jason Kronick die ook albumproducer was.

Het muziekgenre dat Julia King bij deze liedjes hanteert is een mix van soul, R&B, country, jazz en rock die onder de gemeenschappelijke noemer Americana wordt gepresenteerd op deze eerste plaat. Het levert een mooie serie catchy en melodieuze songs op met o.a. R&B-ballad “The Storm”, het zachtjes rockende “Cannonball”, het feministische “Best Life” en het op de video in een live-uitvoering te beluisteren hardrockende “Insomnia” als uitschieters.

De eerste single die uit het album “Radio Therapy” werd getrokken is het nummer “Rock Your Boat” waarin we kenmerken en invloeden van Chrissie Hynde & haar band ‘The Pretenders’ menen te herkennen. Er zit behoorlijk wat variatie in de negen songs op deze plaat, terwijl elk liedje toch wel over een grote mate aan radiovriendelijkheid beschikt. “Lovers Lament” is zo’n heerlijk dansbare R&B-song en we kunnen eveneens fijn genieten van de knap gezongen countryballad “What Makes You Go”. De cd “Radio Therapy” is een zeer aangename kennismaking met de nieuwe rockster Julia King.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

CD Baby

video